CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

VULNERABILIZAREA VICTIMELOR

Este bine să înţelegem că acţiunile fiinţelor întunecate au un anumit tipic şi omul este expus în funcţie de propriile sale slăbiciuni.
De-a lungul timpului, victimele predilecte ale fiinţelor întunecate au fost oamenii cu o anumită comoditate spirituală, ceea ce ducea la o slăbire a forţei psihice, la lipsa credinţei, la neîncrederea în Dumnezeu şi în sine, oameni care nu înţeleseseră încă necesitatea conectării permanente la Fiinţa Divină.
Lipsa lucrului cu sine şi a practicării credinţei, a înţelegerii lumii şi vieţii, traiul în derivă, (chiar inconştientă), fără cunoaşterea sau căutarea sensurilor existenţiale, lipsa de informare practicată în toată istoria sau informarea însoţită de dezinformare şi de manipulare, din prezent, au făcut ca omul să constituie o pradă accesibilă pentru fiinţele întunecate.
Primele lor ancore în structurile umane, sunt programele negative, aparent nocive omului (pentru că îi produc suferinţă şi debusolare, datorită cărora învaţă variantele de „aşa NU”).
Ne referim la temeri, frici, angoase, panici, dependenţe, invidie, ură, agresivitate, dorinţă de putere, de mărire, de avuţie nemăsurată, de dominaţie, orgoliu, trădare, înşelăciune, minciună… şi lista e lungă…
Aceste programe negative au mai fost numite şi „demonii noştri interiori”.
Şi sunt exact punctele nevralgice, pe care se intră în structura umană.
Părintele Arsenie Boca spunea că sunt trei paşi pentru a se realiza aceasta: obsesia simplă, fascinaţia şi subjugarea (sau posedarea).
Modalitatea de abordare depinde şi de cât de mare este sufletul persoanei vizate…
…căci se poate să fie luate doar părţi de suflet, pentru diverse servicii sau întregul suflet…
Ceea ce trebuie să reţinem este că, deşi vin neinvitaţi şi creează necesităţi în oamenii vulnerabili, pentru ca aceştia să apeleze la serviciile lor, nu înseamnă că nu putem învăţa să ne protejăm!
Iar cunoaşterea modului cum acţionează, este, cred, primul pas pentru a ne proteja.

Florentina Mateescu