CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

VÂNZAREA ŞI DATUL SUFLETULUI

Spuneam că se pot face tranzacţii cu sufletul; oamenii care ştiu să facă acest lucru, sunt din două categorii: cei care lucrează cu aşa-zisa „magie neagră” şi care rup părţi de suflet sau vând sufletele în întregime şi lucrează cu ajutorul diavolilor; a doua categorie este a celor care „repară” sufletele, lucrând cu credinţă şi cu ajutorul fiinţelor de lumină.
Pentru ca a doua categorie să intervină, sufletele sunt alterate fie de fiinţe exterioare, întunecate, fie fizice, fie subtile sau, de către propria fiinţă, care lucrează în detrimentul propriului suflet, prin necredinţă şi tot ce derivă de aici.
De regulă, vânzarea de suflete se face în cadrul unui ritual, atunci când este executată de cineva din exterior. Cu aceasta se plăteşte ajutorul solicitat diavolilor.
Sunt şi pierderi de suflete, realizate de către propria persoană. Despre acestea vom vorbi foarte curând.
Mai există un fapt foarte frecvent, devenit obicei pentru foarte multe persoane: datul răului – fie o altă persoană, fie chiar propria persoană.

Se practică sub forma de înjurătură, care este resimţită ca o formă de putere de către autorul înjurăturii.Când oamenii se dau singuri răului, îşi cedează o parte din suflet diavolului care trăieşte pe lângă ei. Pe lângă astfel de oameni stau diavoli, pentru că nivelul vibraţional al ambilor, este compatibil.

Un om luminos nu ar da răului şi nici nu s-ar aciua pe lângă el fiinţe întunecate.
Când cineva înjură pe altcineva, este el însuşi parazitat, motiv pentru care pierde din energie şi are nevoie să ia de la altcineva. Dând pe altcineva răului, din sufletul aceluia ar lua părticică de suflet, diavolul care parazitează.
Acest lucru este posibil dacă nivelul vibraţional al celui înjurat este la fel sau mai mic decât a celui care înjură.
Însă, de la un om cu „sufletul mic”, ceea ce se ia, este puţin, căci se ia un procent, nu neapărat o cantitate dată.
„Suflet mic” nu este doar o expresie, ci este rezultatul comunicării cu divinitatea din interiorul fiinţei. Cu cât această comunicare este mai redusă, cu atât este mai mult întuneric în întreaga entitate, iar sufletuleste mai restrâns, deci mai mic.
P măsură ce creşte comunicarea cu partea divină din interior, sufletul primeşte mai multă lumină şi creşte în dimensiune, direct proporţional cu lumina din el.
Dar, dacă persoana înjurată are credinţă şi sufletul curat, plata se va face din sufletul celui care înjură, pentru că diavolul nu poate intra în structura luminoasă.
Regula este că ceea ce se întoarce ca plată, este amplificat de energia sufletului persoanei afectate (în acest caz, înjurate). Deci, cu cât persoana înjurată este mai luminoasă şi are o credinţă mai mare şi din suflet, plata va fi mai mare, dar se va face din sufletul celui care înjură.
Este acelaşi mecanism care funcţionează şi la intenţia sau fapta negativă, pe care cineva o face împotriva cuiva luminos; ceea ce va trăi, va fi reculul propriei acţiuni, chiar dacă nu are puterea să-şi recunoască gândul sau fapta negativă.
De aceea, este bine să ne gândim de mai multe ori înainte de a da răului sau de a trimite un gând, o vorbă sau o faptă negativă cuiva.
Este bine, mai degrabă, să atragem atenţia asupra problemei sau să ne rugăm ca persoana să conştientizeze ceea ce are de învăţat.
De asemenea, este bine să ne întrebăm de ce a intrat în relaţie cu noi sau noi cu ea, pe subiectul conflictual, neplăcut, dureros, care ne face să gândim, vorbim sau să facem lucruri care nu sunt în direcţia evoluţiei…
Cu siguranţă avem ceva de învăţat, poate chiar de ce fel de oameni trebuie să ne ferim… sau unde poate duce o relaţie de calitate îndoielnică… sau că e oglinda unor probleme pe care le avem şi, eventual, nu vrem sau nu putem să ni le recunoaştem… sau să le conştientizăm…
E greu să acceptăm părerea celorlalţi, mai ales dacă diferă de a noastră… Dar, poate, câteodată nu ar strica să încercăm să lăsăm rezistenţa propriului psihic şi să încercăm să vedem din punctul de vedere al celuilalt…
Atunci, chiar dacă la început, înţelegem pentru noi, începem să conştientizăm cum funcţionează mecanismele universale…
Şi începem procesul de a ne cunoaşte pe noi înşine, aşa cum am fost îndrumaţi prin celebrul dicton:”Cunoaşte-te pe tine însuţi”…
Florentina Mateescu