CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

Tehnica Scaunului Gol

„Scaunul Gol” este o tehnică de psihodramă, cu care eu combin şi recomand ritualul Ho’oponopono!

Fiecare dintre ele are mari efecte benefice, dar împreună au o putere şi mai mare de vindecare.

Se pot folosi împreună sau separat.
Atunci când se folosesc împreună, se începe cu Tehnica Scaunului Gol:

Stând cât mai confortabil pe un scaun sau fotoliu, aşezăm un scaun gol în faţa noastră; invocăm Persoana cu care vrem să vorbim, chemând-o pe numele de botez ( nu contează dacă

Persoana trăieşte sau nu, se pot invoca şi Persoane decedate cu care nu ne-am făcut iertările ).

Va veni o parte din structura spirituală a persoanei. Rugăm Persoana să se aşeze pe scaunul gol din faţa noastră ( voi folosi majuscula pentru Persoană, ca să înlocuiască numele de botez; şi ca să ne creeze o stare de respect pentru Persoană şi discuţie ).

Persoana chemată este cineva cu care am avut diferende, discuţii, certuri, ne-a produs frustrări, suferinţă sau noi i-am produs ei ceva rău…deci, o Persoană cu care avem legături karmice…

Este indicat, mai ales pentru cei care încă nu-şi folosesc clarvederea, să-şi imagineze foarte clar Persoana invocată, chiar să creeze o stare trăită în preajma Persoanei, cu care să se verifice identitatea celui care vine, pentru a nu da posibilitatea să vină un alt spirit deghizat.

La acest exerciţiu de psihodramă, implicarea energetică nu este foarte mare şi riscul acestei mascări e mai mic ( mai mare este implicarea emoţională ).

De altfel, l-am făcut şi eu de multe ori, l-au făcut sute de persoane şi nu am auzit pe nimeni să nu fi simţit prezenţa Persoanei chemate.

Mulţumim Persoanei că a venit şi îi vorbim deschis despre tot ceea ce ne-a frământat în relaţia dintre noi, toată suferinţa, toată furia, toată frustrarea, toată vina… tot ceea ce avem de spus şi, de regulă, nu prea spunem în direct, din varii motive.

Este indicat ca această discuţie să fie făcută până când simţim că nu mai avem ce să-i spunem Persoanei.

De asemenea, se poate să simţim nevoia să spunem un lucru de mai multe ori. Îl spunem şi de 10 ori sau de 100 de ori, dacă e nevoie; important este să spunem până când descărcăm toată tensiunea suferinţei noastre; atunci simţim că nu mai avem de ce să-l spunem, că nu mai putem să-l spunem…

În urma acestei discuţii, starea dintre noi şi Persoană se schimbă.

Abia acum putem să ne cerem iertare pentru tot ceea ce i-am greşit în toate timpurile, modurile şi locurile şi să o iertăm pentru tot ceea ce ne-a greşit ea în toate timpurile, modurile şi locurile si apoi să ne cerem iertare de la Dumnezeu pentru tot ceea ce am greşit încălcând Legile Divine.

Este important să fim FOARTE SINCERI în tot acest răstimp, pentru că e necesar să emitem doar energie pozitivă spre Persoană.

La finalul exerciţiului, mulţumin Persoanei că a venit şi am putut vorbi ( se întâmplă să se poată simţi şi răspunsurile subtile ale Persoanei ), apoi rugăm persoana să se ducă înapoi de unde a venit ( astfel se reintegrează în propria structură – deci nu rămâne pe scaunul nostru gol!!! ).

Această variantă presupune doar folosirea tehnicii Scaunului Gol.

Combinaţia cu Ho’oponopono se face după încheierea discuţiei, în locul rugăciunilor de iertare se face ritualul Ho’oponopono.

Cu mult drag,

Flori Mateescu