CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

Ho’oponopono

Nu aş şti să vă spun dacă cei care au creat Ho’oponopono au considerat că este un ritual sau o tehnică de lucru, dar este clar că are efecte benefice şi o mare putere de vindecare asupra celui care practică.

Hai să vedem cum se procedează:

Într-o stare meditativă, invocăm o Persoană ( fie că trăieşte sau nu ) cu care am avut diferende, discuţii, certuri, care ne-a produs frustrări, suferinţă sau noi i-am produs ceva rău şi acum ne simţim vinovaţi, etc… deci, o Persoană ( se înlocuieşte cu numele de botez ) cu care avem legături karmice …

Îi vom spune, pe rând, fiecare dintre aceste patru propoziţii: Îmi pare rău / Iartă-mă / Mulţumesc / Te iubesc – simţind în noi, din toată inima, încărcătura mesajului. Între ele lăsăm să se scurgă timpul de care simţim că e nevoie, pentru a se produce efectul cererii.

Fiecare dintre aceste propoziţii în parte, are un sens mult mai profund decât pare la prima vedere:
1. „Îmi pare rău”…de fapt pentru ce îmi pare rău?
Îmi pare rău pentru ceea ce a fost în mine ( ca lecţie de invăţat ) şi a creat acestă situaţie ( de conflict, de durere, de rău între mine şi Persoana invocată )
Adică am avut în mine nevoia de a învăţa o lecţie şi am creat acestă situaţie, din care amandoi am avut de suferit, ca să pot să învăţ eu.
2. „Iartă-mă”…pentru ce ar trebui să fiu iertat?
Iartă-mă pentru suferinţa pe care ţi-am creat-o
3. ”Mulţumesc”…pentru ce trebuie să mulţumesc?
Pentru că Persoana a venit să mă ajute să-mi învăţ lecţia
4. „Te iubesc”…de multe ori chiar dacă iertăm, nu putem să găsim în noi şi iubire pentru Persoana care, credem noi, ne-a facut rău şi atunci trimitem iubire Scanteii Divine din el/ea (este ştiut că fiecare avem în noi o mică părticică de Dumnezeu fără de care nu am putea exista).

La finalul exerciţiului simţim cum ni se umple sufletul de bucurie şi iubire…îi mulţumim Persoanei că a venit şi o rugăm să se ducă înapoi…mental, lăsăm să se dizolve imaginea Persoanei invocate, pentru a se întrerupe legătura.

De câte ori trebuie să facem acest ritual? De câte ori e nevoie!…

Sufletul fiecăruia simte când are nevoie de o astfel de purificare, dacă e pregătit pentru aceasta şi îşi asumă sincer, responsabilitatea.

E nevoie de mai multe discuţii cu fiecare Persoană în parte?!
Asta tot sufletul o spune. De regulă, dacă implicarea a fost reală şi totală, dacă s-a conştientizat foarte clar ceea ce se transmite şi de ce, nu ar mai fi nevoie de reluare…dar, e posibil să trebuiască reluat…

Dacă situaţia a fost rezolvată, simţim o împlinire…şi dacă vrem să reluăm ritualul, cu aceeaşi Persoană, simţim că nu mai are rost…că e un capitol încheiat.

Nu e indicat să forţăm nota şi să-l reluăm, dacă nu e cazul…

Cu mult drag,
Flori Mateescu