CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

ETAPELE POSEDĂRII

Este vorba despre cum se ajunge la posedare.
Părintele Arsenie Boca vorbeşte despre aceste lucruri în lucrarea Sa, „Cărarea Împărăţiei”.
El identifică trei etape ale procesului de luare în stăpânire a cuiva, de către diavoli: obsesia simplă, fascinaţia şi subjugarea.
Vom vorbi despre fiecare dintre ele, ce înseamnă şi cum se realizează.
De asemenea, este bine să acceptăm că aceste lucruri se pot întâmpla oricui şi să nu privim cu blazare că nouă nu ni se poate întâmpla.
De regulă, primele persoane vizate sunt cele mai sensibile sau cele cu frustrări, temeri, furii, neputinţe… o gamă întreagă. Vom vorbi despre ele.
Dar, atunci când este o situaţie disperată pentru lumea întunecată, cum este acum, când îşi pierde teritoriul terestru, sunt create vulnerabilităţi, tocmai pentru ca oamenii să poată fi … conduşi pe un drum, în contra firii.
Aşa cum vom vedea, lumea întunecată are anumite tehnici de abordare a oamenilor. Ele nu diferă mult ca schemă de lucru, dar sunt foarte variate tonalităţile şi conţinutul abordării, pentru că ţine de persoana abordată… Fiecare este manipulat prin propriile slăbiciuni.

Este foarte important să reţinem că lumea 3D a fost condusă prin frică, una dintre cele mai puternice emoţii, de către lumea întunecată.
Povestea biblică despre Diavolul care a cerut să conducă lumea şi a primit acceptul, îşi găseşte sensul real exact în toată existenţa tridimensională, în care s-a manifestat într-o extrem de mare varietate de experimentări.
Înţelegând felul cum funcţionează, putem să ne reorientăm spre Dumnezeu şi să ne urmăm Calea.

Florentina Mateescu
Imagine: Cameron Gray