CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

Lucrul cu Noi Înşine

 

 

Neobișnuiți să lucrăm cu noi înșine, la început ni se poate părea că este greu și că produce durere.

De fapt, chiar dacă sunt situații dureroase, ele sunt de o durată limitată, căci urmează vindecarea.

Este la fel cum, în plan fizic, avem o infecție sau o inflamație, pe care o tratăm, decât să stăm cu durerea permanentă.

Este adevărat, sunt tratamente mai invazive și altele mai puțin invazive, dar, efectul este că dispare sursa durerii, deci și durerea însăși.

În mod similar, în plan psihic, există corecții de făcut, iar după efectuarea lor, ca și la vindecarea fizică, apare vindecarea în respectivul domeniu al psihicului.

După aceea ne continuăm viața trăind starea de bine!

Și nu doar atât: calitatea relațiilor noastre crește, pentru că noi începem să ne comportăm în mod corect, determinând reacții similare la ceilalți.

De altfel, persoanele cu care suntem în diverse tipuri de relații, sunt oglinzi ale noastre, care ne ajută să ne cunoaștem și să scoatem la suprafață situații nerezolvate, conflictuale, tensionate, de frustrări, complexe, frici, etc care ne dau reacții nepotrivite și stări de disconfort în relația cu noi înșine, în primul rând, dar și cu ceilalți.

Astfel, dacă noi avem o frică, ceea ce va veni spre noi va tinde să ne activeze acea frică, să ne facă să o tot trăim, până când ne vom confrunta cu ea ( cu iubire ) până când frica aceea se va dizolva.

O frică de care fugim este o lecție neînvățată și se va tot reactiva până o vom rezolva.

Fricile se rezolvă prin confruntare directă, chiar dacă este virtuală. Putem vizualiza obiectul sau ființa care ne înfricoșează și să îi trimitem iubire, din toată inima. Scopul acestei stări de frică este chiar să ajungem să iubim Creația și toate elementele ei.

Când reușim să trimitem chiar iubire, în mod autentic, frica se dizolvă, căci s-a atins scopul programului – am metamorfozat trăirea noastră în iubire.

Tot cu iubire se pot rezolva și conflictele cu ceilalți.

Dacă nu merge din start cu iubire, pesemne că sunt niște neiertări pe acolo, care trebuie rezolvate.

Găsești pe Site două articole Ho’oponopono și Ritualul Ho’oponopono, care îți explică foarte clar cum să procedezi.

Citește cu atenție și urmează pașii așa cum sunt ei explicați acolo și vei obține și o stare deosebită de bine, dar și relații detensionate și frumoase cu cei cu care aveai conflicte, supărări…

Avem de lucrat cu noi înșine atât pentru corectarea relațiilor cu ceilalți, cât și pentru corecții ale comportamentelor, concepțiilor si tuturor stărilor negative.

Este important să acceptăm că evenimentele din viața noastră vin ca lecții, din care avem de învățat.

Așa că, la fiecare eveniment neplăcut, dureros, este bine să discutăm cu noi înșine și să ne întrebăm de ce am atras acel eveniment? Ce avem de învățat din el? Putem să reluăm o discuție de mai multe ori, să mai vină o idee, o informație, o părere. Câtă vreme mai vin, înseamnă că mai avem de limpezit diferite aspecte ale problemei.

Discuțiile se poartă până când ajungem la o stare de reală relaxare sau bucurie în legătură cu subiectul. Atunci am ajuns la soluția problemei.

Evident, când se rezolvă o problemă, urmează alta la rând, să fie rezolvată.

Dar, ceea ce este fabulos, este starea de bine pe care o da soluționarea problemelor!

Și bucuria minții, care găsește noi conexiuni, trasează noi circuite logice, construiește noi idei, își permite să se deschidă spre noi orizonturi!

Succes în această aventură fascinantă, a propriei tale cunoașteri!

Cu mult drag,

Flori Mateescu