CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

Dincolo de Graniţele Acceptate ale Realităţii – Capitolul I –

 

Fiind formați într-o educație materialistă, trăim cu o gravă limitare a modului de gândire analitică plurivalentă, în care intră și cauza și efectul a ceea ce se întâmplă în jurul nostru, atât în planul vizibil, cât și în cel subtil.

Ceea ce este necesar să înțelegem, prin observare, analiză, gândire, conștientizare, este că tot ceea ce există se manifestă pe mai multe planuri și are interconexiuni în toate rețelele din care face parte și care se extind, la rândul lor în alte rețele și așa mai departe, până se inter relaționează toată Creația.

Pentru aceasta nici nu trebuie studii suplimentare sau cine știe ce abilități speciale, ci sunt suficiente noțiunile pe care le-am primit în anii de școală și puțin timp pentru a conecta informațiile, lăsându-ne mintea deschisă.

Deci, dacă este să facem o analiză a situației prezente, cu care ne confruntăm noi toți, vom observa câteva elemente pe care ar fi bine să le analizăm.

Intenția mea este să facem o analiză din perspectivă spirituală, care, de cele mai multe ori este surprinzătoare, deoarece răstoarnă multe din credințele și modurile noastre raționale tridimensionale de gândire.

Să luăm în calcul situația poporului nostru.

Știm că are o istorie multimilenară.

Avem artefacte care vorbesc despre acupunctură și trepanații ale creierului, în urmă cu mii de ani; avem oseminte umane găsite pe teritoriul Olteniei de azi, vechi de un milion de ani; lucruri aproape deloc mediatizate…doar vechile manuale de istorie le mai amintesc.

Geografia ne-a învățat că spațiul nostru este cel mai armonios, având toate formele de relief și o mare și deosebită bogăție a solului și subsolului.

Și aici se face conexiunea cu istoria: de ce ne-au călcat năvălitori din toate punctele cardinale? Atâtea sute și mii de ani? Că ospitalieri se știe că am fost tot timpul…Dacă veneau cu gânduri curate, puteau să ne viziteze, nu să ne cotropească…și să plece cu bogățiile mult râvnite de aici…

Paleogenetica și Vaticanul spun că suntem STRĂBUNII și nu urmașii Romei, care a trimis mercenari din toate colțurile Imperiului Roman în războaiele de cucerire…și nu au reușit să latinizeze Britania nici într-o mie de ani de colonizare…deci cum au reușit cei care nu vorbeau latina, ci toate limbile și dialectele Imperiului să creeze o limbă unitară, tradiții și obiceiuri…inclusiv în zone necolonizate, doar într-o perioadă de 167 de ani?
( din 106, anul finalizării celui de-al doilea război daco-roman, până în 273, când împăratul Aurelian a ordonat retragerea trupelor romane din Dacia )

Sunt informații istorice, predate la școală…

Trebuie doar corelate…

E adevărat, au început să fie mistificate, ca și Biblia, de către regi și de către Vatican…sau scoase din planul de învățământ…ca și geometria din învățământul liceal…

De ce? Păi, geometria…dacă întoarcem puțin roata timpului, fiecare își amintește cum se străduia să facă desenele de la geometrie…ne imaginam înainte…Știți de ce? Pentru că avem cea mai vastă bază de imagini stocată în minte…Și învățam s-o folosim…Învățam să vizualizăm…să facem conexiuni…Să ne folosim mintea…

Geografia fizică a lumii ne-a arătat că nicăieri nu mai există un teritoriu național atât de bogat…fiecare avea câte ceva…dar nimeni nu avea de toate…ca noi…

Oare de ce aveam noi un teritoriu al plinului?

Prezența bogățiilor explică motivele năvălirilor și falsificărilor trecute si actuale ale istoriei…

Istoria ne-a învățat despre Zamolxe – zeul dac…religia ne-a învățat despre Iisus…

Crezând în Iisus, ca și Christos, Iluminator, nu putem să nu credem în Zamolxe…despre care se spune că a făcut multe minuni…inclusiv că i-a învățat pe daci că sunt nemuritori…

Sau se poate să nu se creadă…în nimic…dar cum au apărut toate…că avem exemplul viu în tot ce ne înconjoară: pentru orice obiect avem nevoie, este necesar un producător al lui…care să aibă și materia primă, dar și cine să îl fabrice sau creeze…pe BAZA UNUI MODEL…la care s-a ajuns prin nevoie – analiză – gândire – proiectare – corectare – verificare – utilizare de probă…adică un întreg proces…

Cred că suntem cu toții departe de naivitatea de a mai crede în evoluționism pur…sau, vorba unei prietene: răsturnați de un milion de ori un camion de cărămizi și așteptați-vă ca, măcar o dată, să se așeze în cădere, sub forma unei case…că poate au înțeles cărămizile, după 999.999 încercări nereușite, unde este greșeala de corectat…

Lista de analogii și conexiuni poate continua…Dar scopul nu este să fac o listă… Ci să învățăm să gândim chiar și doar cu noțiunile bazale…care să ne ajute să navigăm în aceste ape tulburi ale acestui final de epocă…

Vom mai face analogii, acolo unde ne susțin afirmațiile și ne facilitează înțelegerea vieții noastre…

 

Cu drag, pentru lumea noastră armonioasă, împreună!

Florentina Mateescu