CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

CAPCANA PUTERII XI.

Ne apropiem de sfârșitul acestei teme, despre capcana puterii (desigur, pentru a continua cu multe alte teme foarte interesante).

Până acum am înțeles cu toții că ceea ce se trăiește nu este întâmplător, ci face parte din Marele Program Divin.

Deci, inclusiv faptele considerate reprobabile fac parte din acest program și este indicat să le acceptăm ca necesare și corecte, înțelegând că ele au rolul lor bine stabilit în dinamica psihică individuală și colectivă.

De altfel, fiecare poate face o analiză sinceră cu sine și să ia în calcul și doar o singură lecție de viață pe care a traversat-o. Este bine să existe claritate în discuția cu sine. Să fim conștienți că deprindem un mod nou de a ne autoanaliza, de a ne ajuta să învățăm propriile lecții necesare.

(O întrebare ar putea fi care sunt lecțiile pe care le are fiecare de învățat. De unde știm că o situație ne indică o lecție de învățat: TOT CEEA CE NI-I SE ÎNTÂMPLĂ, ESTE PENTRU A ÎNVĂȚA!!!

Dar cum facem analiza?

Vă sugerez să porniți la drum cu situațiile neplăcute, care se repetă. Ele sunt lecții active, adică din cele al căror moment pentru a fi învățate, a sosit.

Privind retrospectiv, veți constata că ele se repetă, dar sunt din ce în ce mai dureroase, pe principiul că, dacă nu s-a învățat când a fost șoptită informația, trebuie spusă cu voce mai tare… apoi și mai tare… până când ajunge un țipăt de durere pentru noi, dacă nu i-am acordat atenție și nu am învățat lecția…

De multe ori, de foarte multe ori, ultima repetare poate aduce plecarea din această viață, pe considerentul că persoana încă nu acordă atenția cuvenită și își creează alte blocaje…)

Deci, făcând o listă a situațiilor repetate, cu aceeași temă, vedem care sunt elementele comune, căci ele ne indică lecția.

Abia apoi stăm de vorbă cu noi să vedem cum am abordat situația până acum și ce efect s-a produs. Și putem începe să dăm noi soluționări posibile… Și să urmărim, fie mental, fie cu sufletul, care ar fi derularea evenimentelor, dacă am da alt răspuns.

Soluția corectă este cea care ne aduce liniștea în suflet!!!

Și este nevoie să o trăim cu sufletul!!!

El va înscrie răspunsul corect în structura noastră psihică și matriceală, iar lecția se va închide pentru totdeauna.

Dacă se reia, înseamnă că nu am dat răspunsul final sau complet sau cel mai corect… deci mai avem de lucrat!

Ceea ce pot să vă spun sigur, este că O LECȚIE ÎNVĂȚATĂ ESTE UN CAPITOL ÎNCHIS!!!

Nu se mai repetă, pentru că s-a completat matricea informațională, pe de o parte și s-a modificat structura noastră care cerea lecția respectivă.

Dacă doriți o analogie foarte simplă – alfabetul se învață în clasa întâi, reprezentând o bază de învățare. După ce s-a învățat, nu se mai repetă și în anii următori învățarea alfabetului, ci se folosește cunoașterea lui pentru învățarea unor alte lecții.

În viață este identic.

Vă doresc succes și sinceritate cu sine!

Cu mult drag,

Florentina Mateescu