CARTI
CURSURI
E-BOOK
VIDEO

„0” si „1” – Codul binar al Universului

2626462-matrix-binaire-digitale-code-ontwerp-tonel Dumnezeu a realizat Creatia Sa in mod absolut admirabil, magnific. Plecand de la ideea ca este nevoie de experiente cat mai multe si mai variate pentru a realiza propria crestere, Fiinta Divina s-a structurat astfel incat aceasta crestere sa fie posibila.

Acest lucru a insemnat o reasezare a structurii Sale unitare in structuri diferentiate, mobile, conform unor algoritmi foarte clari de constructie si miscare, astfel incat rezultatul sa fie acumularea de experienta prin experimentare, realizand imbogatirea si cresterea Sa, Viata Sa!

Cum s-a putut realiza acest lucru?

Pornind de la Nucleul Divin, Esenta a Fiintei Divine, Creierul – continator al tuturor Programelor de existenta Divina, restructurarea s-a facut pe nivele. Astfel, primul nivel obtinut nu era foarte diferit de Nucleu, dar nici identic cu acesta, ii lipsea ceva, care il facea sa nu fie intreg.

Urmatorul nivel era si mai incomplet, si tot asa, din treapta in treapta, fiecare nivel de fractalizare a Fiintei Divine pierdea cate ceva din Programul Divin, astfel incat, cu cat distanta fata de Nucleul Fiintei Divine crestea, se marea si numarul de goluri, de lipsuri energo-informationale, ajungand ca ultimul nivel creat sa fie purtator al golului, versus Nucleul, care era purtator al plinului energo-informational.

Literatura hindusa numeste acest proces „Expiratia lui BRAHMA”. Acest proces, asimilat cu o expiratie, scoate din Fiinta Divina un flux, pentru a face loc fluxului care urmeaza sa umple Fiinta Divina, in timpul procesului opus, „Inspiratia lui BRAHMA”.

Dar ce se creeaza prin aceasta expiratie?

Nivele existentiale care poarta Suflul Divin! Dupa primul nivel se formeaza al doilea in timp ce primul exista, al treilea in timp ce primul si al doilea exista, al patrulea in timp ce primele trei exista, dar inainte de a se forma al cincilea, si asa mai departe!

Toate nivelele create sunt interconectate intre ele prin Suflul Divin, respectiv prin fluxuri energetice, dispuse intr-o vasta si complexa retea, care, prin aceste legaturi, pastreaza intreaga Fiinta Divina. Aceste interconexiuni sunt studiate in fizica de Teoria Stringurilor.

Datorita acestor conexiuni, care se pastreaza pana la ultimul nivel de fractalizare Divina, este posibil ca TOTUL sa se reintoarca in Fiinta Divina, in timpul Inspiratiei, exact pe traseul Expiratiei, dar in sens invers. Aceasta inseamna ca tot ceea ce a fost expirat, va fi inspirat… apoi expirat… apoi inspirat… intr-un proces fara sfarsit… al Vietii Divine… a carei existenta este eterna!

Ca si in respiratia umana, si in cea Divina, expiratia este purtatoare a golului (de oxigen, la om), iar inspiratia purtatoare a plinului (cu oxigen, la om). Acest lucru se reflecta in distantele dintre nivelele de fractalizare, care sunt mai mici la expiratie decat la inspiratie.

Geometria Sacra cunoaste si explica utilizarea Numarului de Aur, phi = 0,618 si Phi = 1,618, primul fiind manifestat in timpul Expiratiei, adica al realizarii Creatiei, al fractalizarii Divine, iar al doilea in timpul Inspiratiei Divine, al reintregirii, al intoarcerii Creatiei in Fiinta Divina. Acest lucru reflecta umplerea cu informatie, experienta, cunoastere, evolutie (prana Divina) a ceea ce a fost creat prin Expiratie si aducerea acestora in Fiinta Divina, in timpul Inspiratiei Divine, pentru ca apoi, la urmatoarea Expiratie sa inceapa un nou ciclu al cresterii prin experimentare. Si aceasta se repeta la infinit…

Ce anume face posibila Expiratia si apoi Inspiratia Divina?

Fiinta Divina, fiind Esenta intregului, are cum sa se fractalizeze (sa se imparta), pentru ca are ce sa dea in exterior, Ea fiind plina. Aceasta etapa este cea a manifestarii polaritatii masculine a Divinului.

De altfel, si in structura umana, ca si a intregului viu, masculinul este diferentiat de feminin prin structurarea genitala in exterior, ca si prin finalitatea activitatii sexuale, care reprezinta tot o dare spre exterior. Aceasta este realizabil prin folosirea Fortei Centrifuge (care fuge de centru, se duce in exterior). Prin extensie, forta centrifuga reprezinta polaritatea masculina, fiind prezenta in structurile pline, care tind sa se goleasca (dupa care se vor reumple).

Versus, femininul este structurat pe gol, care trebuie sa se umple. Astfel, aparatul genital feminin este ascuns in interiorul corpului feminin si este un gol, care urmeaza sa se umple. Desigur, de la polaritatea opusa, masculina, care da in exterior. Iar ca aceasta umplere sa fie realizabila, femininul exercita o forta de atragere spre sine a masculinului. Aceasta forta de atragere este forta centripeta (de aducere la centru). Fiinta Divina o manifesta in timpul Inspiratiei.

Daca ar fi sa dam o reprezentare numerica golului si plinului, am putea folosi primele doua numere naturale, „0” si „1”. „0” inseamna nul, gol, fara continut. „1” deja inseamna incarcatura, simbolic este plinul, pentru ca nu cantitatea de incarcatura este semnificativa, ci faptul ca se reflecta un plin.

De altfel, cifra „0” nu intamplator arata ca un spatiu gol (imprejmuit), in timp ce cifra „1” , mai ales ca este in pozitie verticala, este un simbol falic foarte clar, deci reprezinta masculinul, in timp ce „0” (asemanator cu vaginul si cu uterul, care sunt cavitati goale), este simbol feminin.

In intreaga Creatie, forta centrifuga are polaritate masculina, de daruire, de dare in exterior, iar cea centripeta are polaritate feminina, de atractie, de aducere spre sine.

Insasi Fiinta Divina are polaritate masculina in timpul Expiratiei, cand „da in exterior” si polaritate feminina in timpul Inspiratiei, cand se umple, se intregeste, cand Totul se intoarce spre Sinele Divin.

In fiinta umana, polaritatile se regasesc atat in planul fizic, cat si in cel psihic, dar si in cel energetic, subtil, unde sunt, de altfel, imprimate si de unde pornesc programele de functionare a fiintei.

Astfel, diferentierea sexuala, ale carei reprezentari fizice si psihice diferentiate le cunoastem cu totii, in planul energetic, in sistemul chakrelor este dat de sensul de rotatie al chakrelor sexuale: chakra masculina are rotatie centrifuga, de golire, (spre exterior), spre dreapta corpului, iar cea feminina – centripeta, spre interior, de acumulare, spre stanga corpului.

Evident, sunt si experimentari succesive ale fiecarui spirit, care trece prin manifestari feminine, masculine… iar feminine… iar masculine… pentru a putea acumula intreaga paleta a manifestarilor experientiale. Din aceasta plaja de manifestare facem parte si noi!

Florentina Mateescu
Psihoterapeut, bioterapeut si hipnoterapeut